V poletnih mesecih smo ustvarjali in izvajali dejavnosti na temo vode, morja in morskega sveta. Igrali smo se vodne igre, ustvarjali v vodnih kotičkih, se spuščali po vodnem toboganu, uživali v  igri z mivko in vodo, pomerili svoje telesne sposobosti v štafetnih igrah z žogo, vrvmi, obroči, prepevali pesmice, plesali, …

V lepem vremenu smo vse dejavnosti izvajali na prostem, tako smo tudi ustvarjalno delavnico imeli zunaj na igrišču. izdelovali smo barčice iz stiropora, lsikali s čopiči, izdelali morje iz papirja za pano v garderobi, oblikovali belo glino ter iz nje izdelali čudovite okraske.

V času dežurne enote so bili pri nas tudi otroci in strokovne delavkeiz enote Deteljica, s katerimi smo lepo sodelovali. Prav oni so nas povabili na delavnico “Kako izdelamo sladoled”, kjer smo iz smetane, banan in gozdnih sadežev pripravili slasten domač sladoled, ki smo ga pojedli za malico. Vzgojiteljica Milena Hostnik z Deteljice nam je zaigrala na harmoniko, ob zvokih katere smo  veselo prepevali.

Naše poletno delo oziroma počitniško dogajaje je bilo zelo pestro in zanimivo.

Zapisala vzgojiteljica Aleksandra Fende