November

Izdelovali smo izdelke na temo jeseni – izdelki iz gozdnih plodov in plastelina, barvanje risanje, tiskanje z listi, barvanje listkov in lepljenje na jesenski klobuček. Na temo jeseni smo izvajali tudi gibalne dejavnosti in jih povezali s petjem jesenskih pesmic in igranjem na male ritmične inštrumente. Otroke sem seznanila s praviljicami in zgodbami Veveričina shramba, Ježek najde družbo, Zakaj ne moreš spati mali medo? ter ugankami o gozdnih živlaih. Izdelali smo lutke iz tulcev po vsebini pravljice Ježek najde družbo.

S starejšo skupino otrok smo idzelovalu tudi namizne lučke oz. svetilke iz steklenih lončkov s servietno tehniko (polepili z rićevim papirjem in servietami) ter čipkaste papirnate prtičke.

Na igrišču sem pripravila gibalne igre za otroke iz vseh skupin, v katerih sem tekom meseca pomagala.

December

Poleg pomoči v skupinah smo z otroki izdelovali čestitike (tudi za na upravo vrtca): potiskali smo smrečice s prsti, lepili snežene može iz vate, ustvarjali s peskom. Barvali smo zimske pobarvanke, peli zimske pesmice in plesali ob glasbi, poslušali različno glasbo in izdelali plakat za praznično sanjalnico. Za izdelavo plakata so otroci sami izrezali zvezde iz papirja in jih lepili. V kotičku smo se tudi igrali ter prebrali pravljiciBiožične sani in pravljico o novoletni jelki ter kratke zgodbe iz knjige Boižčne zgodbe. v vseh skupinah sem pomagala pri izdelavi božičnih izdelkov iz fimo mase, adventnih venčkov, novoletnih okraskov, … Sama sem za sodelavke izdelovala majhne novoletne smrečice iz lesenih ščipalk in lepenke. Vsaki sem podarila eno tako smrečico z dobrimi željami za praznike.

 

Aleksandra Fende