Z delavnicami v našem kotičku sem začela takoj po novoletnih praznikih. Otrokom sem predstavila slikanico Božična zvezda in po motivih te pravljice smo tudi risali in slikali ter izdelovali origami – božične zvezde, ki smo jih tudi razstavili.

Poleg pomoči otrokom v vrtcu sem pripravila tudi gibalno – plesne dejavnosti na temo zim, zimske pesmi in gibalno ustvarjanje ter poslušanje lepih novoletnih pesmic, zimskh pesmic iz CD-jev. Peli smo pesmice o sneženem možu, snežinkah, golobčku, …

Na temo sneženi mož sem otrokom predstavila dve slikanici: Sneženi mož (za starejše otroke) in Zimski prijatelj (za mlajše otroke). Z otroki smo izdelovali snežene može iz plastenk in jogurtovih lončkov ter velikega sneženega moža, ki smo ga izdelovali zelo dolgo s tehniko kaširanja s papirnatimi brisačami in lepilom na napihnjene balone. Snežaka smo tudi razstavili oz. postavili na polico v garderobi.

Izdelovali smo tudi lutke iz filca . lepili in šivali. V mesecu februarju jih bomo uporabili v lutkovni igrici za otroke (motivi živalic).

Otrokom sem prestavila slikanico Vilma in zima, po motivih katere smo likovno ustvarjali.

V januarju sem bila veliko prisotna pri nadomeščanjih v oddelkih ter pri počitku in oddajanju otrok v popoldanskem času. Skratka, januarj je bil zelo pester in nam je hitro minil.

V okviru kulturnega praznika pred 8. februarjem smo z otorki starejše skupine oblikovali čokoladne kroglice s kokosovo moko za pogostitev ob prazniku. Naredili smo tudi nageljčke za dekoracijo. Peli smo tudi narodne pesmice.

 

Zapisala vzgojiteljica Aleksanda Fende – pomočnica vzgojiteljice